Fardo Dopstra Fotografie
Familiefotografie Drenthe Appelscha
Family Documentaire fotografie
Kinderfotografie Friesland
Kinderfotografie Groningen Zeist
Gezinsfotografie Groningen Drenthe
Fotograaf Groningen fotoshoot familie
Kinderfotograaf Groningen
Fotoshoot Bakkeveen
Fotografie baby newborn fotografie
Home »
Familiefotografie

Waarom familiefotografie?


Wat is nog echt?

In een tijd van fake content, filters, photoshop en AI, lijk je je vooral bij beeld voortdurend af te moeten vragen: wat is echt? Ik wil niet dat de kinderen van nu straks terugkijken op hun foto's en zich afvragen wat echt was. Ik wil dat ze een babyfoto van zichzelf naast een babyfoto van jou leggen en de gelijkenissen kunnen zien. Ik wil dat ze, mochten ze zelf kinderen krijgen, herkenning vinden in de vermoeidheid op jouw gezicht als je na een lange dag kindertandjes staat te poetsen of de eettafel weer naar een normale staat terug probeert te brengen. Wat behalve die eettafel of de kindertanden poetsen we tegenwoordig meer op. Foto's gaan vaak meer over wie we willen zijn dan over wie we zijn. Bij mij hoeft niks of niemand te zijn wat het niet is.

Door de jaren heen is mijn stijl veranderd van de bekende 'otoshoot op de hei' naar een meer documentaire variant. “Mooi alleen is niet genoeg”, zei mijn docente kunstgeschiedenis eens tegen mij. Ik vond dat toen niet zo leuk, want ik wilde vooral iets moois maken. Nu ben ik ouder en een beetje wijzer, en ik weet dat ze gelijk had. Want hoe meer gelaagdheid en details uit jouw leven er in de foto’s zitten, des te meer je ze door de tijd heen gaat waarderen. Familiefotografie wordt, naarmate de tijd verstrijkt, meer waard. Ik laat daarin zien wie jullie zijn en wat jullie jezelf maakt. Dat is namelijk het mooiste. Ik zie graag wie je werkelijk bent.


Wat houdt een Day In The Life Sessie in?

Documentaire Familiefotografie - omdat de dagen lang zijn maar de jaren zo kort

Een voordeel van mijn manier van fotograferen is, dat je niks speciaals hoeft te doen voor 'de fotoshoot' en dat het geen extra stress aan je dag toevoegt. Je kunt gewoon de dingen doen die je normaal ook doet, je hoeft niet van tevoren passende outfits te shoppen, het is geen probleem als er iemand vieze kleren krijgt.

Van je vakantie maak je in een of twee weken meer foto’s dan in de rest van het jaar van de dingen die je meestal doet. Je mag mij uiteraard meenemen op je vakantie en die professioneel laten vastleggen, maar het komt vaker voor dat ik je op een gewone dag tref.

We kunnen schommelen, voorlezen, een dikke ijsco halen, de kippen en de geiten voeren, huiswerk maken, naar de speeltuin, bij opa en oma langs, een taart bakken, een waterbalonnengevecht houden, voetballen, gamen, cocktails maken, boompje klimmen - alles wat je op het programma hebt op die gewone dag dat ik meeloop, is goed.

Het maakt niet uit wat voor weer het is, of wat je aantrekt.

En ik kom altijd met camera, maar zonder oordeel. Wel zo relaxt.
Ik ben veel te vroeg en veel te klein geboren. Hoe klein ik was? Zo klein (fotocredits voor mn vader). Een couveusekindje. Ik had een sonde in mijn neus en ik vond het maar niks. Ik had er een dagtaak aan dat vervelende ding eruit te trekken. Ik was zo ienimini dat de plakker op mijn borstkas mijn gehele borst bedekte. Mijn beentjes zo dik als die pink van mijn moeder. Die perfecte herinnering is 40 jaar na dato veel waardevoller voor mij dan het perfecte plaatje. Ik wil alles zien. Alles wat nu een verhaal over toen vertelt.

My beautiful picture

Een Day In The Life Sessie is documentaire familiefotografie. Dat houdt in dat ik alles weergeef, precies zoals het is. Ik verplaats geen spullen die ‘in de weg staan’ voor de foto, ik doe geen lichten aan of uit omdat dat mooier is, ik gebruik bij de nabewerking geen Photoshop om bijvoorbeeld een snoer of stopcontact weg te werken.

Verhalende fotografie

Documentaire fotografie is verhalend: ik vertel het verhaal van een dag in jullie leven. Een Day In The Life Sessie is meer dan foto’s van jullie gezin: het geeft een context. De context van het gezin zelf, maar ook de wereld waarin je gezin functioneert - je huis, de buurt, en verder. Het zet de rituelen en gewoontes die jullie met elkaar hebben in de spotlight, en de details die later belangrijk zullen blijken.Je mag opruimen voor ik langskom, maar het hoeft niet. Die vloer bezaaid met lego zal zomaar op een dag weer veilig terrein worden om met blote voeten te lopen.


Voor wie is een Day In The Life Sessie geschikt?

Een Day In The Life Sessie is geschikt voor iedereen die zijn of haar leven belangrijk vindt. Alle liefde en alle families zijn welkom - of het alleen jou en je kat betreft, of jullie samen dog mums zijn, of je in je eentje je kind(eren) opvoedt, je net vijf bonuskinderen aan je gezin hebt mogen toevoegen en je eettafel aan een upgrade toe is, of je een modaal gezin met 2,1 kind en een hond hebt of dat je dochter een weekend bij opa en oma logeert (zo wordt de sessie een cadeau voor jezelf en je ouders, de foto’s zijn waardevol voor jullie allemaal).


Een Day In The Life Sessie kan geboekt worden voor een ‘gewone’ dag in je leven, of een dag waarop jullie een bijzondere activiteit gepland hebben.

Het is ook een top idee als cadeau voor iemand die alles al heeft.


Wat is de meerwaarde van een Day In The Life Sessie?

Allereerst is jouw leven belangrijk.

Daarom verdien je het om herinneringen te maken, en die professioneel vastgelegd te krijgen. Er hoeft niet geposeerd te worden, geen opzitten en pootjes geven (behalve als je een hond hebt en met hem speelt), dus het is een relaxte ervaring.


Bij elke Day In The Life Sessie zit een album.

Want laten we eerlijk wezen: wie zit er nou met z’n harddrive op schoot op een regenachtige dag? Hoeveel foto’s wonen er op jouw telefoon die het daglicht niet of nauwelijks zien?

De foto’s van jullie sessie zie je straks dagelijks. Kinderen die elke dag langs een serie foto’s van het gezin de trap af lopen, voelen zich geborgen binnen die groep. Daarnaast is het leuk om samen een foto- album te bekijken.

Mijn moeder grapte vroeger dat het feit dat er foto’s waren, bewijs was dat zij onderdeel was van ons gezin.

Je wilt toch dat je kinderen later foto’s met jou samen hebben?

Een album van jouw Day In The Life Sessie is vele malen leuker en waardevolller naarmate de tijd verstrijkt: iedere keer zie je weer dat je ergens onderdeel van uitmaakt en dat je geliefd bent. Dat geldt voor iedereen in het gezin.


Ik wil meer informatie over een Day In The Life Sessie!

Dat kan! Kijk hieronder welke Day In The Life Sessies er zijn, en stuur een berichtje via het contactformulier.


Slice Of Life - voor wie eens zo'n ongeposeerde fotosessie wil proberen

2 uren fotografie

Handmatig professioneel nabewerkte foto’s

35 foto’s

luxe 15x15 fotoalbum met 30 pagina’s

€495,-


Day In The Life - (meest geboekt)

6 uren fotografie

Handmatig professioneel nabewerkte foto’s

Slideshow om te delen met vrienden en familie

100 foto’s

luxe 20x20 fotoalbum met 30 pagina’s

€850,-


Day In The Life -XXL

12 uren fotografie

Handmatig professioneel nabewerkte foto’s

Slideshow om te delen met vrienden en familie

200 foto’s

luxe 25x25 fotoalbum met 30 pagina’s

€1250,-


Alle prijzen zijn inclusief BTW en reiskosten in Nederland. Als familiefotograaf in Groningen ben ik deze sessies gaan aanbieden. Maar ik ben natuurlijk niet enkel fotograaf in Groningen, onze klanten komen uit heel Europa en daarbuiten.

Wil je een dikker album? Dat kan in ieder pakket tegen een meerprijs.Familiefotografie Groningen

Ben je op zoek naar een adres voor familiefotografie in Groningen, Friesland, Drenthe? Ik vind het super om families vast te leggen hoe ze zijn, in welk seizoen van het leven ze ook verkeren. Of je nu een jong gezin hebt, of je kinderen al pubers zijn, of je bent op zoek naar een grotere reportage van je familieweekend met meerdere gezinnen, of een fotoshoot met kinderen die al het huis uit zijn: je kunt bij ons terecht.No nonsense familiefotograaf: relaxte familiefotograaf

Authentiek en ongedwongen. Je mag jezelf zijn, je mag plezier hebben. Er wordt wel vaak gelachen tijdens de fotosessie maar als je niet het type bent dat lachend in de camera kijkt, is dat ook prima.

In sommige gevallen neem ik in de eerste tien minuten 1 foto waarbij iedereen lachend in de camera kijkt, omdat oma’s dat zo mooi vinden. De rest van de dag kun je lekker je eigen gang gaan en de dingen doen die jij (en je kinderen) leuk vinden. Het doel is altijd dat jij een serie foto’s krijgt met echte momenten en echte emoties. De tijd vliegt en ik bevries ‘m graag in een paar honderdste van een seconde.


Boek een fotoshoot voor je gezin!

Zorg vandaag voor die herinneringen van morgen. Vraag onze brochure familiefotografie aan en boek een fotoshoot die bij jouw gezin past.Copyright © Fardo Dopstra 2021