Fardo Dopstra Fotografie
Home »
Over ons

Over ons

Hoi! Wij zijn Fardo en Erik en wij houden van elkaar en van fotografie. We reizen en fotograferen graag samen en we houden van socializen en lekker (uit) eten met onze vrienden. We zijn ook graag thuis, al dik 20 jaar wonen we in het prachtige Groningen. Thuis is ook onze kat Yoshi, die het nog gezelliger maakt dan met alleen ons tweetjes.

In een vorig leven werkte Fardo in het onderwijs en Erik heeft naast de fotografie een fulltime baan bij Defensie. Eigen hobby's hebben we ook: Erik heeft een Xbox en Fardo nestelt zich dan graag met een boek of iPad naast hem. Waar Fardo gaat, gaat haar bullet journal. Je vindt ons ook met regelmaat een avondje aan onze eettafel met een goed gesprek, een speciaalbiertje voor Erik, en een borrelplank. Met goed weer zitten we graag op ons dakterras.

We zijn in onze fabuleus porties dus we gaan niet meer ieder weekend naar de disco maar we maken met onze bruidsparen nog wel heel leuke feestjes mee!

Fardo en Erik op Madeira (foto door Dominik Krata)

Fardo en haar nichtje doen een teken-challenge onder tijdsdruk. Idee van ons nichtje. Foto door Erik.

Trouwfotograaf Groningen

Laten zien hoe je trouwdag eruit zag, is een ding, maar laten zien hoe het voelde, dat is ons doel. We're a sucker for love stories en we maken het liefst foto's die over dertig jaar nog meer waard zijn dan nu. Wij geloven, dat liefde is wat overblijft als al het andere wegvalt. In de kern is dat waarom we bruidsfotograaf zijn. We vinden het leuk om onze bruidsparen te leren kennen en te ervaren wat hun band speciaal maakt. We voelen ons vereerd dat we deel mogen uitmaken van een van de belangrijkste dagen in hun leven, een dag waarop ze hun liefde vieren. Die dag fotograferen we met oog voor de mensen en de emotie en dat doen we met veel enthousiasme en passie.

Fardo op reis in Boedapest (foto door Erik)

Als bruidsfotograaf zijn we voornamelijk actief in Groningen, Drenthe en Friesland. Natuurijk fotograferen we ook daarbuiten. We houden van reizen en hebben de liefde ook in andere delen van Nederland vastgelegd, en in Frankrijk en op IJsland. Neem vrijblijvend contact op en vraag onze brochure bruidsfotografie aan.


Erik houdt een vest en een biertje vast, die niet op de groepsfoto hoeven (foto door Fardo)

Fardo zorgt dat de sleep van de jurk goed ligt voor het perfecte plaatje (foto door Erik)

De love story van Fardo & Erik

Onze love story begon in 2001, nog voor de val van de Twin Towers. Fardo was net 17 en vond Erik maar een irritant jong. Maar hij pikte toch haar nummer bij zijn broer van tafel. Na een date van twaalf uren, waarop Fardo zich niet heeft verveeld of geërgerd (we hebben gepoold, veters gekocht, Italiaans gegeten en onze telefoons uit gezet), sloeg de vonk over. Gelukkig konden we sms'en op de dagen dat we elkaar niet zagen. Een sms versturen kostte 25 guldencent. We waren al gauw blut van de liefde maar hebben er geen seconde spijt van gehad. We zijn zelf in Australië getrouwd en dit zijn twee van onze favoriete foto's van die dag:

Toen we thuiskwamen, hebben we een groot feest gegeven voor de mensen om ons heen, om de liefde te delen. We dansten een perfecte rumba als openingsdans. Een mooie tweetrapsraket, the best of both worlds!


Fotograaf Groningen - voor de grote dag en voor alle andere dagen

Naast reportages van jullie grote dag, maken we ook documentaire gezinsreportages. Dat noemen we een Day In The Life oftewel een DITL. De dagen zijn lang, maar de jaren zijn kort, en heb je eigenlijk wel foto's van al die dingen die je iedere dag doet? Hebben je kinderen en/of je partner wel foto's van jullie leven samen waar jij ook op staat? Dat zijn de foto's die je over dertig jaar wilt hebben en die dan veel voor je zullen betekenen.

Fardo liet zich een half jaar mentoren door de dames van Made for Documentary in een traject genaamd Turning Chaos Into Art. En kunstzinnig de liefde en chaos van jouw dagelijks gezinsleven vastleggen is exact wat ze doet als ze naar je huis komt om een halve of een hele dag met jou en je gezin mee te lopen. De foto's zijn echt, echter, echtst. Niets hoeft iets te zijn wat het niet is, en jij en je gezinsleden ook niet.

Wil je meer weten over een DITL, check dan onze pagina daarover.

Op de blog van Made for Documentary kun je een interview met Fardo lezen.

Ga naar de pagina Contact om ons een berichtje te sturen en een afspraak te maken voor jouw fotoshoot. Elke dag die je krijgt, is een cadeau, en verdient het om vast te worden gelegd. Onze agenda is gauw vol, dus informeer tijdig naar de mogelijkheden.

Erik haalt een belemmerend element weg (foto door Fardo)Fardo op reis in IJsland bij de Godafoss waterval (foto door Erik)


Erik praat tijdens een shoot met de jongens die gefotografeerd worden (foto door Fardo)


©2023 Fardo Dopstra


Copyright © Fardo Dopstra 2021