Family Documentaire fotografie
Fardo Dopstra Fotografie
Home »
Familiefotografie

Family Documentaire fotografie

Documentaire familiefotografie

De meerwaarde van documentaire familiefotografie is dat het het verhaal vertelt van jouw leven. Meer dan een 'mooie' of 'perfecte' foto van jou of jouw gezin.


Documentaire familiefotografie vertelt het verhaal van zelf je boterham met gekleurde hagelslag smeren als je drie jaar oud bent. Aan op de bank springen en aandacht vragen - omdat je die opeens moet delen met je nieuwe broertje van acht dagen oud.


Fotodocumentaire: wat is het?

Documentaire fotografie houdt in dat we niet regisseren wat er gebeurt. We wachten af hoe de momenten zich ontvouwen en vangen de essentie. Als jouw kind haar drinken omgooit, fotograferen wij rustig door. We leggen jullie dag vast zoals die ging, met een beetje oog voor compositie natuurlijk. Zodat jullie later zeggen: oh ja, zo was het. Zodat jullie kind(eren) met dat album op schoot zich realiseren: oh ja, zo was het.


Fotograferen voor de herinnering

Kinderen vergeten bijna alles van voor hun zevende levensjaar. Dat gebeurt niet expres. Hun hersencapaciteit gebruiken ze onder andere om te leren praten. Als ze heel klein zijn, kunnen ze hun herinneringen nog niet talig maken. Hoe fijn is het dan dat je ze kunt helpen met een mooi boek?

Mijn broer en ik vochten vroeger om de vakantie-albums die mijn moeder maakte. Op regenachtige dagen zaten wij vaak met een fotoboek op schoot. Je kunt zelf een fotoboek maken, en je kunt het ook aan ons overlaten. Ook de boeken uit onze vroege kindertijd waren favoriet. We zagen onszelf in de couveuse (beiden couveusekindjes), het eerste fruithapje, leren lopen met de wandelkar, boekjes lezen met de kat, spelen met de autootjes.

Geef je kind de herinnering van een dag uit zijn of haar kindertijd.

Boek een documentaire Day in the life sessie

Location: Assen.

Keywords: Assen, Day in the life (2), Documentaire fotografie, Familiefotografie (4), fotograaf (4), Fotograaf Drenthe, Fotograaf Groningen (20).

Copyright © Fardo Dopstra 2021