Trouwfotografie Friesland
Fardo Dopstra Fotografie
Home »
Fardo Dopstra Fotografie

Trouwfotografie Friesland

Trouwfotografie Friesland – Geertruida & René

Trouwfotografie Friesland – Zo stralend als het bruidspaar zelf, zo was ook het weer op 11 mei 2018, toen Geertruida en René elkaar het jawoord gaven in de gereformeerde kerk in Kollumerzwaag. Wettelijk hadden zij hun huwelijk al eerder geregeld in verband met het vinden van een mooi huis. Deze dag draaide om hun liefde voor elkaar en het vragen van Gods zegen daarover. Dat wij de trouwfotografie mochten verzorgen was een eer met stip, want Geertruida fotografeert zelf ook.

Trouwfoto’s in een kas

Geertruida had een kas geregeld als locatie voor de fotoshoot van haar en haar liefste. Ze was in de week voor de bruiloft al even langs gegaan om een stukje van het pad in de kas van onkruid te ontdoen, want dat zou er beter uitzien voor de foto’s. Ook stopten we even op de fotolocatie Veenklooster, want Geertruida is dol op groen en ze had al een mooi plekje gezien tussen de bomen.

Trouwfotografie Friesland – een rustieke boerenbruiloft

De daggasten verwelkomden het bruidspaar in een tot feestlocatie omgetoverde boerenschuur. Daar was er heerlijke bruidstaart, de vriendin en ceremoniemeester Inge gaf een speech, en konden de families met elkaar relaxen en genoten ze van een heerlijk dinerbuffet. En even over die schuur: wat een werk hadden Geertruida en de haren erin zitten om die zo mooi aan te kleden. Een hoekje was omgetoverd tot photo booth: ’s avonds zetten wij daar de feestgangers op de foto en ’s middags bleek het supergeschikt om de familieportretten te maken. Die zon met dat harde licht, daar houden wij fotografen niet altijd van. Fel zonlicht zorgt voor kleine, dichtgeknepen oogjes en harde schaduwen in het gezicht. Om tussen elke foto in te wachten tot er een wolk voorbij komt, is ook weer zoiets. Daarom besloten we om onze toevlucht te zoeken in dit mooi gemaakte fotohoekje.

Kerkelijk huwelijk gereformeerde kerk Kollumerzwaag

Tijdens de kerkdienst stroomde het gouden licht door de ramen naar binnen. Misschien was dat een teken voor René en Geertruida dat de zenuwen, die op dat moment even om de hoek kwamen kijken, nergens voor nodig waren.

De familie en vrienden verzorgden stukjes waardoor er om en met het bruidspaar gelachen kon worden. Er werd vol overgave gedanst en geproost op het geluk van deze twee prachtige, leuke mensen. Alle aanwezigen kunnen terugkijken op een fantastische dag vol liefde!

Lieve Geertruida en René, dank jullie wel voor het vertrouwen en de goede zorgen van jullie en jullie fantastische familie. We wensen jullie vele geluk in de liefde en het leven, en in jullie nieuwe huis. Daar zijn jullie net zoiets moois van aan het maken als van jullie bruiloft!

Trouwfotografie Friesland – Geertruida en René’s adresjes

Kleding Geertruida: vintage, perfect passend gemaakt door Petra van der Zwaag

Kleding René: Dijkstra mode Veenwouden

Haar: Jessica, Drogeham

Make-up: Beauty&zo, Dokkum

Ringen: Bosgra juweliers, Surhuisterveen

Bloemen: Yucca Boemisterij, Buitenpost

Trouwauto: Wiebe en Sofia van Lingen, Kollumerzwaag

Taart: Sofia van Lingen, Kollumerzwaag

Uitnodigingen: eigen creatie

Locatie: Jacob van der Zwaag, Kollumerzwaag

Catering: Mient Mulder Catering

Band: Joanne, Thimo en Bert-Jan

DJ: MJLS, Leeuwarden

Meer liefde in Friesland? Klik door naar:

Geertruida’s nichtje Anna Marie trouwde haar vlam Marco op Stania State

Sineke en Jorn kozen ook voor een rustieke boerenbruiloft

Siebregtsje en Peter kozen voor een bruiloft op Natuurlijk Kollumeroord

Location: Kollumerzwaag.

Copyright © Fardo Dopstra 2021