Tips voor groepsfoto's op je bruiloft
Fardo Dopstra Fotografie
Home »
Fardo Dopstra Fotografie

Tips voor groepsfoto's op je bruiloft

Tips voor groepsfoto's op je bruiloft

Wie als gast wel eens op een bruiloft is geweest kent het: het bruidspaar wil graag groepsfoto's van familie en vrienden. Met een beetje pech een hele hoop, terwijl de meeste gasten dorst hebben en met een schuin oog en dorstige blik naar de bar kijken. Wij hebben een aantal tips voor groepsfoto's op de bruiloft, zodat het voor iedereen leuk is, en het bruidspaar een herinnering heeft aan hoe mooi iedereen met wie ze hun grote dag deelden, eruit zag.


Tip 1: maak een lijst

Tip 1: maak een lijst. Wij vragen altijd vooraf een (kleine) lijst aan het bruidspaar waarop staat welke groepsfoto's ze graag willen laten maken door ons. Als je rekening houdt met zo'n drie tot vier minuten voor het maken van een foto, heb je een indicatie van hoe lang het gaat duren. Wij houden in onze planning - want we schuiven wel eens een groep naar voren of achteren in die lijst - rekening met grote jurken die we zo weinig mogelijk willen verplaatsen, en bijvoorbeeld grootouders die slecht ter been zijn. We zorgen ervoor dat die mensen niet te lang hoeven te wachten.


Tip 2: vraag de ceremoniemeester of bruidsmeisjes en bruidsjonkers om hulp

Op de meeste bruiloften is de ceremoniemeester of een bruidsmeisje of bruidsjonker wel bereid om te helpen met het bij elkaar zoeken van de mensen voor elke foto. Zij kennen vaak het gezelschap wel, waardoor wij niet eerst nog hoeven roepen om oom Bob en tante Susan.


Tip 3: relax en maak er een paar leuke minuten van

Bijna niemand houdt van foto's waarop er geforceerd gelachen wordt. Heb het gewoon leuk in die drie minuten dat jij daar met mensen staat, haal diep adem en denk aan alle leuke dingen van de dag. Na de 'omafoto', die foto waarop iedereen lachend in de camera kijkt en je er van top tot teen op staat, maken we vaak nog een paar andere foto's in de samenstelling waarin het bruidspaar je op het lijstje heeft gezet. Dat levert plaatjes op zoals deze foto: de bruid en de gom hebben er veel lol in. Voor ons is zo'n groepsfoto veel leuker dan de traditionele.

Location: Fraylemaborg, Slochteren, Groningen, The Netherlands.

Keywords: bruidsfotograaf (14), bruiloft (9), Fraylemaborg, Groepsfoto, Groningen (17), Slochteren (2), Tips, Trouwen in Groningen (5), trouwfotograaf (15).

Copyright © Fardo Dopstra 2021