Documentaire fotograaf Groningen
Fardo Dopstra Fotografie
Home »
Portretfotografie

Documentaire fotograaf Groningen

Documentaire Fotograaf Groningen

Naast bruidsfotograaf ben ik Documentairefotograaf in Groningen of waar ik ook geboekt word. Deze foto komt uit een reportage van mijn eigen familie. Mijn nichtje en neefje zijn al helemaal gewend aan hun tante met de camera. Dat gebeurt tijdens een reportage met kinderen die geen familie zijn ook gauw. Mijn ervaring is dat kinderens nel op hun gemak zijn als ze gewoon hun gang mogen gaan. En dat is precies de aanpak bij documentaire familiefotografie.


Tablet voor het slapen gaan

Tijdens een weekendje weg met de familie mochten de kinderen voor het slapen gaan nog even met de tablet. Mijn nichtje speelde een spelletje met een soort tamagotchi kat die ze moest verzorgen. Ze is helemaal gek van katten, net als ik. Eerder, toen het licht nog aan was (wat wel beter voor de oogjes is) had ze me uitgelegd hoe het werkte. Ik vond dit een mooi beeld, dat ze spelend in haar eigen wereldje zat. Door alleen gebruik te maken van het licht dat er was, namelijk van het scherm van de iPad, heb ik gepoogd haar eigen bubbeltje versus de grote wereld die niet meer bestaat weer te geven. De wereld die er voor haar niet is, is donker. Fotografie betekent letterlijk 'schrijven met licht'. In deze foto heb ik bewust gespeeld met de aan- en afwezigheid van licht om het verhaal te vertellen.

Location: Groningen.

Keywords: Day in the life (2), Documentaire Familiefotograaf, documentairefotograaf (2), familiefotograaf (4), Groningen (17), kinderfotograaf.

Copyright © Fardo Dopstra 2021