Cadeau Sweet Sixteen
Fardo Dopstra Fotografie
Home »
Portretfotografie

Cadeau Sweet Sixteen

Als verjaardagscadeau kreeg Nadine van haar moeder een sweet sixteen fotoshoot. Ze werd onlangs zestien en slaagde ook nog eens voor haar eindexamen. Deze avond had ik niet zomaar iemand voor de lens. Betoverend mooi, slim, en super aardig; een heel lieve meid en een top vriendin. Na de zomer start deze zorgzame dame met haar opleiding in de verpleegkunde. Nadine is ook sportief: ze  volleybalt niet onverdienstelijk. Ze heeft meer gevoel voor stijl dan ik me ooit zou kunnen wensen. Haar twee outfits die ze mee had genomen stonden haar fantastisch. Ze had nog nooit voor de camera van een professionele fotograaf gestaan maar ze deed het geweldig.

Toen we op de locatie in Opende aankwamen deden Erik en ik gauw even een verkenningsrondje. De locatie lag lekker dichtbij Groningen en Grootegast.  Ik werd meteen verliefd op dit plekje met deze bloemen. Het licht was echt top voor een fotoshoot, echt alles zat mee. Een van onze favoriete lenzen was een poos weggeweest. Die lag ter reparatie bij de fabrikant. Maar vanavond konden we die weer gebruiken. We hadden er terecht veel zin in!

Van tevoren hadden Nadine, haar moeder en ik al via e-mail,  Messenger, Whatsapp en Pinterest contact gehad om te bespreken wat Nadines wensen waren voor de sweet sixteen fotoshoot.  Nadine nam haar moeder en vriendin Lisa mee naar de shoot, die plaatsvond in Opende bij camping De Watermolen. Uiteraard waren Erik en ik hard aan het werk, (dank lieverd voor het slepen met de reflectors, de tas, eh, alles eigenlijk) maar het was ontspannen en gezellig. Ik voel me bevoorrecht dat ik door dit werk zoveel leuke mensen mag ontmoeten en iets moois voor ze te kunnen maken.

Ze vond de sweet sixteen fotoshoot een leuke ervaring. Wil jij ook zo’n ervaring? Stuur me een berichtje om jouw shoot in te plannen! Of je nu een shoot in Groningen, Friesland, Drenthe of Noord Holland wilt, ik vind het echt heel leuk om te doen! Het maakt me niet uit of het in de natuur is of in een oud fabriekspand, in een stad als Bolsward of Heerenveen of in een dorpje als Gasselte, een fotoshoot op het stand of in de duinen of juist in het bos of op de heide. Ik reis graag naar een locatie die jij mooi vindt en denk graag met je mee. Door mijn andere werk als leraar in het voortgezet onderwijs zie ik op dagelijkse basis tieners. Vaak vinden die mij leuker als ik ze fotografeer dan wanneer ik ze vertel dat er een boek gelezen moet worden. Ik weet wat tieners bezig houdt en ik kan goed contact met ze leggen. Dat is belangrijk want ik wil graag dat je je op je gemak voelt als je gefotografeerd wordt: dan sta je namelijk mooi op de foto!

Location: Opende.

Copyright © Fardo Dopstra 2021