Fardo Dopstra Fotografie
Home »
Info »
Over mij

Over mij

Laten zien hoe je trouwdag eruit zag, is een ding, maar laten zien hoe het voelde, dat is mijn doel. I'm a sucker for love stories en ik maak het liefst foto's die over dertig jaar nog eer waard zijn dan nu. Ik geloof, dat liefde is wat overblijft. In de kern is dat waarom ik bruidsfotograaf ben. Ik vind het leuk om twee mensen te leren kennen en te ervaren wat hun band speciaal maakt. Ik voel me vereerd dat ik deel mag uitmaken van een van de belangrijkste dagen in hun leven, een dag waarop ze hun liefde vieren.

Als bruidsfotograaf ben ik voornamelijk actief in Groningen en Friesland maar behalve de liefde en de fotografie is ook reizen een passie. Een driedubbele combinatie is dus mogelijk. Ik reis net zo lief naar Terschelling als Barcelona, IJsland of Ierland en fotografeer ook daar graag jullie bruiloft.Bruiloften fotograferen doe ik niet alleen, maar samen met mijn man Erik. Onze love story begon in 2001, nog voor de val van de Twin Towers. Ik was net 17 en vond Erik maar een irritant jong. Maar hij pikte toch mijn nummer bij zijn broer van tafel. Na een date van twaalf uren, waarop ik me niet heb verveeld of geërgerd (we hebben gepoold, veters gekocht, Italiaans gegeten en onze telefoons uit gezet), sloeg de vonk over. Ik had te snel geoordeeld. Gelukkig konden we sms'en op de dagen dat we elkaar niet zagen. Een sms versturen kostte 25 guldencent. We waren al gauw blut van de liefde maar hebben er geen seconde spijt van gehad. We zijn zelf in Australië getrouwd en dit zijn twee van onze favoriete foto's van die dag:

Toen we thuiskwamen, hebben we een groot feest gegeven voor de mensen om ons heen, om de liefde te delen. Een mooie tweetrapsraket, the best of both worlds!

We reizen en fotograferen graag samen, we besteden teveel aandacht aan onze gekke kat, en we houden van socializen met vrienden en familie. Ook hebben we naast de fotografie elk nog een andere baan: ik werk in het onderwijs en Erik bij Defensie. Eigen hobby's hebben we ook: Erik heeft een Xbox en ik nestel me dan graag met mijn boek of e-reader naast hem. (Ok, en Tony Chocolonely en thee, die horen er ook bij.)

Naast bruidsfotografie bieden we ook portretfotografie aan. Zoek je een fotograaf in Groningen, Friesland, Drenthe of een andere mooie plek, dan zijn we van de partij! Een studioruimte hebben we niet. We gaan graag naar buiten om frisse lucht op te snuiven, om wat leuks te doen. Buiten heb je bovendien zonsondergangen en daar ben ik extreem dol op. Ook voor zwangerschapsfotografie kun je bij ons terecht.

Ga naar de pagina Contact om ons een berichtje te sturen en een afspraak te maken voor jouw fotoshoot. Elke dag die je krijgt, is een cadeau, en verdient het om vast te worden gelegd.Fardo op reis in IJsland bij de Godafoss waterval


Erik praat tijdens een shoot met de jongens die gefotografeerd worden


Als wij op je bruiloft komen, krijg je twee fotografen! (foto: Lieneke Hoof)

Zoek je een trouwfotograaf, wil je een mooie portretfoto of wil je je zwangerschap laten vastleggen, neem dan vrijblijvend contact op.


©2021 Fardo Dopstra


Copyright © Fardo Dopstra 2021