Fardo Dopstra Fotografie
Home »
Day In The Life

A Day In The Life

Documentaire Familiefotografie - omdat de dagen lang zijn maar de jaren zo kort


Op haar eerste schooldag droeg mijn nichtje poezenoortjes - speciaal door haar gekozen voor de gelegenheid. Ze vond het leuk op school en heeft helemaal niet gehuild. Mama wel een beetje.

De dagen zijn lang, maar de jaren zijn kort. Het is belangrijk om stil te staan bij je dagen en ervan te genieten. Hoe je je dagen inricht, bepaalt uiteindelijk hoe je leven spendeert.


Naast de grote dag die Erik en ik vastleggen voor prachtige bruidsparen, vroeg ik mij steeds vaker af: en al die andere dagen dan? Het zijn de kleine dingen die er het meest toe doen. The small things are the big things, zeggen ze wel.


Vanuit die overpeinzingen zijn Day In The Life sessies geboren.


Wat houdt een Day In The Life Sessie in?

Met een Day In The Life Sessie leg ik een dag in jouw leven vast. Dat kan een ‘gewone’ dag zijn, waarop ik jou en je gezin volg. Maar je kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om me in te huren als jullie met familie een weekend in een huisje aan het strand verblijven.


In mijn eigen fotoalbums van vroeger prijkt een rol schilderstape op de commode. Voor het perfecte plaatje was die door de fotograaf misschien weggehaald, maar die rol tape is eigenlijk een perfecte herinnering. Ik ben veel te vroeg en veel te klein geboren. Mijn ouders waren zo bang dat ze mij zouden prikken met een veiligheidsspeld, dat ze mijn luiers met schilderstape vastplakten. Die perfecte herinnering is 35 jaar na dato veel waardevoller voor mij dan het perfecte plaatje.


Een Day In The Life Sessie is documentaire familiefotografie. Dat houdt in dat ik alles weergeef, precies zoals het is. Ik verplaats geen spullen die ‘in de weg staan’ voor de foto, ik doe geen lichten aan of uit omdat dat mooier is, ik gebruik bij de nabewerking geen Photoshop om bijvoorbeeld een snoer of stopcontact weg te werken.

Verhalende fotografie

Documentaire fotografie is verhalend: ik vertel het verhaal van een dag in jullie leven. Een Day In The Life Sessie is meer dan foto’s van jullie gezin: het geeft een context. De context van het gezin zelf, maar ook de wereld waarin je gezin functioneert - je huis, de buurt, en verder. Het zet de rituelen en gewoontes die jullie met elkaar hebben in de spotlight, en de details die later belangrijk zullen blijken.Je mag opruimen voor ik langskom, maar het hoeft niet. Die vloer bezaaid met lego zal zomaar op een dag weer veilig terrein worden om met blote voeten te lopen.


Voor wie is een Day In The Life Sessie geschikt?

Een Day In The Life Sessie is geschikt voor iedereen die zijn of haar leven belangrijk vindt. Alle liefde en alle families zijn welkom - of het alleen jou en je kat betreft, of jullie samen dog mums zijn, of je in je eentje je kind(eren) opvoedt, je net vijf bonuskinderen aan je gezin hebt mogen toevoegen en je eettafel aan een upgrade toe is, of je een modaal gezin met 2,1 kind en een hond hebt of dat je dochter een weekend bij opa en oma logeert.


Een Day In The Life Sessie kan geboekt worden voor een ‘gewone’ dag in je leven, of een dag waarop jullie een bijzondere activiteit gepland hebben.

Het is ook een top idee als cadeau voor iemand die alles al heeft.


Wat is de meerwaarde van een Day In The Life Sessie?

Allereerst is jouw leven belangrijk.

Daarom verdien je het om herinneringen te maken, en die professioneel vastgelegd te krijgen. Er hoeft niet geposeerd te worden, geen opzitten en pootjes geven (behalve als je een hond hebt en met hem speelt), dus het is een relaxte ervaring.


Bij elke Day In The Life Sessie zit een album.

Want laten we eerlijk wezen: wie zit er nou met z’n harddrive op schoot op een regenachtige dag? Hoeveel foto’s wonen er op jouw telefoon die het daglicht niet of nauwelijks zien?


Mijn moeder grapte vroeger dat het feit dat er foto’s waren, bewijs was dat zij onderdeel was van ons gezin.

Je wilt toch dat je kinderen later foto’s met jou samen hebben?

Vaders nemen minder vaak foto’s van moeders die met hun kind spelen dan andersom. Een album van jouw Day In The Life Sessie is vele malen leuker en waardevolller naarmate de tijd verstrijkt: iedere keer zie je weer dat je ergens onderdeel van uitmaakt en dat je geliefd bent. Dat geldt voor iedereen in het gezin.


Ik wil meer informatie over een Day In The Life Sessie!

Dat kan! Kijk hieronder welke Day In The Life Sessies er zijn, en stuur een berichtje via het contactformulier.


Day In The Life - small

3 uren fotografie

Handmatig professioneel nabewerkte foto’s

50 foto’s

luxe 15x15 fotoalbum met 30 pagina’s

€495,-


Day In The Life - medium (meest geboekt)

6 uren fotografie

Handmatig professioneel nabewerkte foto’s

Slideshow om te delen met vrienden en familie

100 foto’s

luxe 20x20 fotoalbum met 30 pagina’s

€850,-


Day In The Life - large

12 uren fotografie

Handmatig professioneel nabewerkte foto’s

Slideshow om te delen met vrienden en familie

200 foto’s

luxe 25x25 fotoalbum met 30 pagina’s


€1250,-


Alle prijzen zijn inclusief BTW en reiskosten in Nederland. Als familiefotograaf in Groningen ben ik deze sessies gaan aanbieden. Maar ik ben natuurlijk niet enkel fotograaf in Groningen, onze klanten komen uit heel Europa en daarbuiten.

Wil je een dikker album? Dat kan in ieder pakket tegen een meerprijs.


Copyright © Fardo Dopstra 2021