Multiculturele bruiloft
Fardo Dopstra Fotografie
Home »
Trouwfotografie

Multiculturele bruiloft

Multiculturele bruiloft

De multiculturele bruiloft van Miranda en Hamed draaide om liefde en trouwen, en niets minder dan dat. De ceremonie bevatte elementen uit de Nederlandse, en ook uit de Iraanse cultuur. Het was, zoals het bruidspaar zelf, een perfecte mix van die beide elementen.

Fryslan meets Teheran

Fryslan meets Teheran in Beetsterzwaag op de trouwdag van Miranda en Hamed. Hij kwam als vluchteling uit miljoenenstad Teheran, en belandde in een slaperig dorpje op de grens van Groningen en Frielsland, De Wilp. Daar wilde hij onderdeel van het dagelijks leven worden en hij stortte zich op het leren van de taal, vrijwilligerswerk en muziek maken. Miranda was zeker niet op zoek naar een man, maar het lot besliste anders. Gelukkig maar. We begonnen met de fotografie bij Miranda's paard, en konden enkele Iraanse tradities vastleggen tijdens de ceremonie in het Lycklamahuis te Beetsterzwaag. Voor de familie die speciaal voor deze mooie dag over was gekomen uit Iran, was een en ander uit de ceremonie vertaald. De Iraanse gebruiken, zoals het omdoen van een prachtige ketting en armband door Miranda's schoonouders, werden toegelicht voor het Nederlandse publiek.

Alles draaide om trouwen

Voor Miranda en Hamed was het niet eenvoudig om te trouwen. Er ging een hele papierwinkel aan vooraf en de trouwdatum is een paar keer verschoven omdat er nog geen toestemming was om te trouwen. De opgetogen stemming, de liefdevolle blikken tijdens de ceremonie, zoals op deze foto, laten zien dat het op deze bruiloft niet om een mooie jurk of een mooi pak ging. Ze zagen er schitterend uit hoor, het pak gemaakt door Hameds moeder. Maar het ging om het eindelijk man en vrouw mogen zijn. Het ging om de liefde.

Best of both worlds

Miranda en Hamed, en zeker ook hun families en andere gasten, kregen de spreekwoordelijke best of both worlds op deze bruiloft. En dan heb ik het niet alleen over het lekkere Iraanse eten dat bruidegom Hamed allemaal zelf gekookt had.

Location: Beetsterzwaag.

Keywords: bruidsfotograaf (14), bruidsfotografie (5), bruiloft (9), Fotograaf Groningen (20), multiculturele bruiloft, trouwfotograaf (15), trouwfotografie (2).

Copyright © Fardo Dopstra 2021