Bruiloft Fraeylemaborg
Fardo Dopstra Fotografie
Home »
Trouwfotografie

Bruiloft Fraeylemaborg

Trouwen Fraeylemaborg – Edith & Simon

Op 6 oktober zei Edith voor de tweede keer ‘ja’ tegen Simon op de Fraeylemaborg. Zij trouwden op de plek waar ook het aanzoek plaatsvond.

Wij hadden al nader kennisgemaakt met het bruidspaar. Al tijdens het eerste gesprek vertelde Simon ons waarom hij foto’s van deze speciale dag zo belangrijk vond: het lekkere eten van je trouwdag is op, over veertig jaar past je pak niet meer, maar die foto hangt nog wel in je huiskamer. De foto’s van hun engagement shoot gebruikten ze op de uitnodiging en voor de aankleding van hun schitterende trouwdag.

Erik was ‘s ochtends al vroeg aanwezig bij Simon, die zich in het bijzijn en met de hulp van zijn lieve familie strak in het pak hees.

Simon arriveerde keurig op tijd in de trouwauto, een supergave Porsche Boxer, en bracht een fleurig trouwboeket mee voor Edith. Nadat zij (en de aanwezige familie) elkaars prachtige trouwkleding bewonderd hadden, zetten wij koers naar Scheemda. Daar maakten we een trouwreportage.


Regenlocatie trouwreportage De Toekomst Scheemda

Het oorspronkelijke plan was om buiten foto’s te nemen, in de omgeving van Slochteren. Maar zeker in de herfst weet je het nooit met het weer. Edith en Simon hadden De Toekomst besproken als regenlocatie. In de week voorafgaand aan de bruiloft hadden Edith en ik al een paar keer contact via WhatsApp om te besluiten of we voor het buitenplan zouden gaan of voor het regenplan. De dag van tevoren heeft Edith de knoop doorgehakt.

Een regenlocatie is belangrijk om achter de hand te hebben. We waren hier net binnen, of er kwam een dikke bui naar beneden. Zeker als je nog een trouwceremonie in het verschiet hebt, wil je de modder nog niet kniehoog in je jurk hebben of met zwarte in plaats van witte hakken de kerk in. En oh dear wat hadden Simon en Edith dit goed uitgezocht! Afgezien van een kerkuil die nog een paar lesjes kan leren over hygiene in huis, bood De Toekomst alles voor mooie trouwfoto’s. Goed licht, mooie texturen, mooie vormen…. en mooie mensen, die hadden we ook!

Toen we klaar waren met fotograferen, kwam een van de locals nog even kijken… Het kan zijn dat ik toen een beetje afgeleid raakte (:

De familie van Edith en Simon stond ze al op te wachten toen ze voor de lunch terugkeerden naar Ediths ouderlijk huis.

Onder liefdevol applaus van familie en vrienden betraden ze de borg en namen ze plaats in de trouwzaal.

Simon en Edith hadden beiden hun ouders gevraagd om hun getuigen te zijn. Nadat de ambtenaar een mooi verhaal had verteld over het bruidspaar, Ediths broer Siert de ringen had aangereikt en deze uitgewisseld waren, het bruidspaar helder en duidelijk ‘ja’ had gezegd tegen een leven met elkaar, bezegelden de ouders het huwelijk met hun handtekeningen.


Receptie en diner Fraeylemaborg

Het middagprogramma bestond uit gezelligheid en lekker eten! Simon en Edith sneden de prachtige (en lekkere!) bruidstaart aan, en onder het genot van koffie of iets anders genoot het gezelschap van verschillende vormen van vertier. De zangkunsten van Edith en Simon bijvoorbeeld, en andere muzikale talenten.

De middag werd afgesloten met een heerlijk buffet, verzorgd door De Boerderij bij de Fraeylemaborg.

Kerkelijk Huwelijk Kandelaarkerk Schildwolde

‘s Avonds vond de kerkelijke inzegening van het huwelijk plaats in de Kandelaarkerk in Schildwolde. Dat Simon en Edith deze bijzondere dag ook in de kerk vierden, zou geen verrassing mogen zijn. De ochtend nadat ze elkaar ontmoetten op een feestje, was hun eerste date… inderdaad, een kerkbezoek.

Simon werd door zijn moeder de kerk in begeleid, Edith door haar vader.

Na de kerkelijke inzegening en de receptie was het voor Erik en mij tijd om weer richting Groningen te gaan. Edith en Simon zetten deze ultiem relaxte, aangename dag nog voort met hun gasten in de vorm van een spetterend feest.

Adresjes:

Jurk: Fem Weddingshop, Leek

Pak: Roka, Groningen

Schoenen: Ziengs

Haar: Thuiskapper Yvonne

Make-up: Tamara de Raad, Oriflame

Bloemen: Bloembinderij Lupine Harkstede

Taart: Leonie en Irene (vriendinnen Edith)

Auto: Silverline

Uitnodigingen: zelf ontworpen

Locatie: Fraeylemaborg Slochteren

Fotolocatie: De Toekomst, Scheemda

Location: Groningen.

Copyright © Fardo Dopstra 2021