Bruidsfotografie Groningen
Fardo Dopstra Fotografie
Home »
Trouwfotografie

Bruidsfotografie Groningen

Beroepsmatig houdt Berthe zich met trouwjurken bezig. Toen haar Peter haar ten huwelijk vroeg, was het voor haar meteen duidelijk waar ze haar droomjurk zou gaan vinden. Haar collega’s bij Xsasa Bruidsmode Groningen hebben haar met liefde aan een prachtige ivoorkleurige klassieke jurk geholpen. Wij fotografeerden de schitterende trouwdag van Berthe en Peter, en met deze beelden geven we graag een impressie van dit festijn.

De tortelduiven zagen elkaar op hun trouwdag voor het eerst bij Berthes ouderlijk huis in Sauwerd. De bruidegom was toch wel een beetje zenuwachtig, en toen de bruid uit de auto geholpen was door twee bruidsmeisjes, was hij diep onder de indruk van hoe prachtig ze eruit zag. Dat gold ook voor de aanwezige familie en vrienden. Die hadden de tuin mooi aangekleed en opgetuigd als koffielocatie. Er waren taartjes met een foto van hun engagement shoot, iedereen kreeg koffie en thee, en daarna was het voor ons tijd om een reportage van het bruidspaar te maken.

Het liefst wilden ze op hun trouwdag foto’s nemen in Nationaal Park Drentsche Aa. Dat paste niet in de planning omdat er ook al zoveel andere leuke dingen gepland stonden. Ze besloten daar hun engagement shoot te laten plaatsvinden, en na wikken en wegen besloten ze hun trouwfoto’s te laten maken op een plek die veel voor ze betekent: hartje stad. De plek waar ze dichtbij wonen, de plek van hun eerste date. Die date was overigens memorabel. Peter had had grootse plannen. Na een afgesproken ochtendprogramma had hij nog een verrassing in de aanbieding. ’s Middags beklommen ze samen de Martinitoren, en boven op d’Olle Grieze deelden ze hun eerste zoen. Het was dan ook passend dat deze typisch Groningse toren een plek moest krijgen in de fotoreportage.

Peter en Berthe hielden hun trouwceremonie in de Stefanuskerk, en voor de foto’s maakten we ook nog een rondje door de Martinikerk. Daarna deden we het Martinikerkhof en de Prinsentuin nog aan.

De Stefanuskerk was prachtig versierd door de vrienden en familie van het bruidspaar. De kosteres vertelde dat ze het nog nooit zo mooi had gezien. De ceremonie was emotioneel, grappig, en prachtig. Tijdens het tekenen van de trouwakte zong Astrid ‘Love is’ van Rod Stewart. Nichtjes Marije en Evelien brachten de ringen. Zij mochten kiezen wie het eerst de ring bij de ander om de vinger schoof, en ze verzegelden de liefdesbrieven die Peter en Berthe geschreven hadden voor en over elkaar. De bruid en bruidegom begaven zich als officieel getrouwd stel door een erehaag van gasten de kerk uit, naar het Kerkenheem waar de receptie plaatsvond. Ook deze locatie was gestyled in de kleuren die het bruidspaar as thema voor de dag had gekozen: babyroze en marineblauw. Wederom werd iedereen door de familie en vrienden geweldig verzorgd.

Na een heerlijke maaltijd werd er hard gefeest. De familie en vrienden hadden stukjes en liederen voorbereid, er werd gedanst, gedanst en gedanst. Niet alleen een romantische openingsdans gooide hoge ogen, ook toen de slasadansers in het gezelschap zich waagden aan een heuse rueda was iedereen dolenthousiast. Het was spetterend! Na het feest in het Kerkenheem ging het bij café de Keyzer nog door tot in de kleine uurtjes.

Het was een hele dag precies zoals wij Berthe en Peter en hun nearest en dearest kennen: met elkaar, voor elkaar, liefdevol en vrolijk. Een dag net zo sterk van karakter als het bruidspaar. We weten zeker dat dat kan terugkijken op een absoluut fantastische dag en we hopen dat onze foto’s helpen die dag nog vaak terug te halen.

Kappers: Michael & Ashley van Maress 

Schoonheidsspecialist: Margje Klunder

Juwelier: Martin van Dalen

Jurk: Xsasa Bruidsmode

Pak: Roka

Schoenen: Elsa by Rainbow

Catering: Anja Bandringa & Fernande Riemens

Taart: Hema

DJ: Tonny Kuipers  via Soundmasters

Meer trouwfoto’s van onze hand zien? Kijk naar de dag van Sineke en Jorn die gingen trouwen in Dokkum, een korte impressie van  de trouwdag van Maciej en Els, zij hielden hun bruiloft op Kasteel Heeswijk, of op mijn website.

Copyright © Fardo Dopstra 2021